კატალოგი
კვერცხის გულები კარგად ავთქვიფოთ; ცალკე ავთქვიფოთ ცილები და ფრთხილად ერთმანეთს შევურიოთ. დიდ ტაფაზე გავადნოთ კარაქი და დავასხათ მომზადებული მასალა...
მოვხარშოთ კვერცხები, გადავავლოთ ცივი წყალი, გავფცქვნათ, გავჭრათ სიგრძეზე და ამოვაცალოთ გულები. გულებში ავურიოთ კარაქი, მარილი, წვრილად დაჭრილი...
კვერცხები მაგრად მოვხარშოთ, გადავავლოთ ცივი წყალი, რომ კარგად გაიფცქვნას, გასუფთავებული კვერცხი მჭრელი დანით გავჭრათ შუაზე (სიგრძეზე), ამოვაცალოთ გულები...
ხახვი მოვშუშოთ ცხიმში, კარგად ავთქვიფოთ კვერცხი, დავამატოთ წვრილად დაჭრილი მწვანილი (ოხრახუში, კამა, ქინძი), დავასხათ მოშუშულ ხახვს და შევწვათ...
ნიგოზი დავნაყოთ, გამოვხადოთ ზეთი, ჩავასხათ ქვაბში, დავუმატოთ წინასწარ ძალიან წვრილად დაჭრილი ხახვი და მოვშუშოთ. ქინძი, ნიორი, წიწაკა, მარილი ერთად დავნაყოთ...
ხახვი დავჭრათ წვრლად და კარგად მოვშუშოთ ერბოში. პამიდორი გავხეხოთ სახეხზე და დავასხათ. როცა პამიდორი კარგად ჩაიხარშება და გასქელდება, მარილთან...
კვერცხი გავთქვიფოთ მარილთან ერთად, მერე ამოვავლოთ შიგ თხლად დაჭრილი თეთრი პური და შევწვათ ორივე მხრიდან ერბომოსხმულ...