კატალოგი
გავრეცხოთ და ჩავყაროთ მდუღარეწყლიან ქვაბში. ხახვი დავკეპოთ, მოვშუშოთ ერბოში და მოვათავსოთ აღნიშნულ წვენში. შევაზავოთ კარგად დანაყილი ნიგვზით, მარილით, ქინძით.
ცივ წყალში დავალბოთ გამხმარი ღოლო, მერე გავშალოთ, გავრეცხოთ, ჩავყაროთ ქვაბში, დავასხათ წყალი და ვადუღოთ სანამ მოიხარშება. შემდეგ წვენიდან ამოვიღოთ...
სატაცური დავარჩიოთ, მოვამტვრიოთ ხმელი ძირები, გავრეცხოთ, დავტეხოთ და ჩავყაროთ მდუღარე წყლიან ქვაბში. ხახვი წვრილად დავჭრათ, დავუმატოთ ერბო, მოვშუშოთ და მოვათავსოთ სატაცურიან წვენში...
გავაგრძელოთ შუშვა. დავასხათ მდუღარე რძე და ამდენივე რაოდენობის წყალი. რძის შეჭამანდი შევანელოთ მარილითა და მცირე რაოდენობის შაქრის ფხვნილით. როცა კარგად ადუღდება...
ნიგოზი დავნაყოთ, ხახვი დავკეპოთ ძალიან წვრილად, ჩავყაროთ ქვაბში, დავასხათ ნახევარი ჩაის ჭიქა წყალი, დავდგათ ცეცხლზე და კარგად ჩავთუთქოთ. მერე დავასხათ 6 ჩაის ჭიქა წყალი...
რძე ავადუღოთ, ჩავყაროთ შიგ მარილი, წვრილად დაჭრილი ქონდარი, დავამატოთ დანაყილი ნიორი და თანდათანობით ჩავასხათ გათქვეფილი კვერცხები. როცა კვერცხი მოიხარშება...
ხახვი წვრილად დავკეპოთ და მოვშუშოთ კარაქში ან ერბოში. ახალი დო გავხსნათ იმდენივე რაოდენობის წყალში. როდესაც ადუღდება, ჩავამატოთ მანანის მურღული და კარგად ვურიოთ.