კატალოგი
კვერცხი - ნიგვზის სატენით

ბეჭდვა ![]() |
![]() |
კვერცხები მაგრად მოვხარშოთ, გადავავლოთ ცივი წყალი, რომ კარგად გაიფცქვნას, გასუფთავებული კვერცხი მჭრელი დანით გავჭრათ შუაზე (სიგრძეზე), ამოვაცალოთ გულები.
ნიგოზი, წიწაკა, ნიორი, მარილი, სუნელი, ყვითელი ყვავილი კარგად დავნაყოთ, დავამატოთ ძმარი, ძალიან წვრილად დაჭრილი მწვანილი (ქინძი, კამა, ოხრახუში), კარგად ავურიოთ და ამოვავსოთ ცილის გულები მომზადებული საკაზმით და ლამაზად დავალაგოთ თეფშზე. შეიძლება ზემოდან მოვასხათ ნიგვზის საწებელა.
მასალა:
კვერცხი - 10 ცალი
ნიგოზი - ¾ ჩაის ჭიქა
წიწაკა, ნიორი, სუნელი, ყვითელი ყვავილი, მარილი, ძმარი, მწვანილი - გემოვნებით
პოპულარული რეცეპტი

გასუფთავებული, გარეცხილი ქათამი ქვა...

ბატკნის ან ცხვრის ღვიძლი დავჭრათ წვ...

ხორცს დავასხათ 2 ½ ლიტრი ცივი მარილ...

გადარჩეული, გარეცხილი ბოლოკის ფოთოლ...

ფქვილი გავცრათ ჯამში, გავუკეთოთ ჩაღ...

150 გრამი კარაქი ავურიოთ 50 გრამი შ...