კატალოგი
ერბო-კვერცხი მურაბით
ბეჭდვა |
კვერცხის გულები კარგად ავთქვიფოთ; ცალკე ავთქვიფოთ ცილები და ფრთხილად ერთმანეთს შევურიოთ. დიდ ტაფაზე გავადნოთ კარაქი და დავასხათ მომზადებული მასალა. როცა ერბოკვერცხი კარგად შეიწვება, გადმოვაბრუნოთ, ოღონდ მეორე მხარეს ბოლომდე ნუ შევწვავთ. გადმოვიღოთ შესაფერ ჭურჭელზე, გავჭრათ ორ ნახევარწრედ, ერთს წავუსვათ მურაბა (სასურველია მაყვლის მურაბა), მეორე ნაჭერი კი ზემოდან დავაფაროთ.
მასალა:
კვერცხი - 10 ცალი
კარაქი - 1 სუფრის კოვზი
მურაბა - 1 ჩაის ჭიქა
პოპულარული რეცეპტი
ერთ ჭიქა ანადუღარ ცივ რძეში ჩავსხათ...
წვრილად დაჭრილი სალა და ვიჩინა შევწ...
ნაჭრებად დაჭრილი ხორცი ჩავუშვათ ქვა...
ხორცი გავრეცხოთ, წავუსვათ მარილი, დ...
რძე ავადუღოთ, ჩავყაროთ შიგ მარილი, ...
ხორცი მოვხარშოთ მცირე რაოდენობის წყ...