კატალოგი
ამოლესილი წითელი ლობიო იმერულად
წითელი ლობიო გავარჩიოთ, გავრეცხოთ, ჩავყაროთ ქოთანში ან ქვაბში, დავასხათ ბლომად წყალი და ვხარშოთ; თუ წყალი დაიშრო, დავამატოთ ადუღებული წყალი. როცა ლობიო მოიხარშება, ჩავყაროთ შიგ დაჭრილი ხახვი, ქინძი, ოხრახუში, ქონდარი, დანაყილი ნიორი, წიწაკა, მარილი, დავუმატოთ ტყლაპი ან კვაწარახი, წამოვადუღოთ და კარგად ამოვლესოთ. მასალა: წითელი ლობიო - 1 კილოგრამი ხახვი - 2 თავი ქინძი - 6 ძირი ტყლაპი (კვაწარახი) - 50 გრამი (1 სუფრის კოვზი) ქონდარი, ოხრახუში - 4-4 ძირი მარილი, ნიორი, წიწაკა - გემოვნებით