კატალოგი
მწვანე ხავხის რაგუ
ბეჭდვა |
მწვანე ხახვი დავჭრათ 3 სმ სიგრძის ნაჭრებად და მოვხარშოთ მარილიან წყალში, დავამატოთ ცოტა ძმარი. შემდეგ ვაცალოთ წყალს დაწურვა. კარაქისა და ფქვილისაგან მოვამზადოთ საწებელი, დავუმატოთ ტომატ-პიურე და მცირე რაოდენობის წყალი, რომელშიც ხახვი იხარშებოდა, იმისათვის რომ სოუსი ზედმეტად მკვრივი არ გამოვიდეს. დავამატოთ გახეხილი ნიორი, მარილი და მწვანილი და მომზადბეული სოუსი დავასხათ მოხარშულ მწვანე ხახვს.
მასალა:
2 პორციაზე
500 გრამი მწვანე ხახვი
თითო-თითო სუფრის კოვზი კარაქი, ფქვილი და ტომატ-პიურე
1 ჩაის კოვზი ძმარი
მარილი
½ კბილი ნიორი
2 სუფრის კოვზი წვრილად დაჭრილი ოხრახუში
პოპულარული რეცეპტი
ხახვი შევბრაწოთ 1 სუფრის კოვზ მცენა...
დაჭრილ ქათამს მოვაყაროთ მარილი, შავ...
მოხარშულ წყალში მოვხარშოთ ბრინჯი, გ...
250 გრამი მდუღარე რძეში ჩავყაროთ ნა...
200 გრამ მარგარინს დავაყაროთ ორნახე...
მუხუდო გავარჩიოთ, გავავლოთ ცივ წყალ...