კატალოგი
ყველი და გათლილი ვაშლი დავჭრათ წვრილ ნაჭრებად და დავუმატოთ ნუში, მაიონეზი, ლიმონის წვენი და გადავურიოთ. შეგვიძლია გემოვნებისამებრ მოვაყაროთ მარილი...
ფქვილი გავცრათ, შუაში გავუკეთოთ ჩაღრმავება და ჩავასხათ მასში თბილ რძეში გახსნილი დროჟი. მოვზილოთ ცომი და დავდგათ თბილ ადგილას გასაფუებლად...
სწრაფად მოვზილოთ ცომი და 30 წუთით მაცივარში შევდგათ. კარაქი, შაქარი და კვერცხის გულები ავთქვიფოთ, დავამატოთ ნუში, ცუკატები, სოდა, ფქვილი და ყველაფერი კარგად...
ღომი გავარჩიოთ, გავრეცხოთ, დავასხათ ღვინო და დავტოვოთ მთელი ღამით. მეორე დღეს კუბიკებად დავჭრათ ღორის გულ-მკერდი, მსუბუქად შევბრაწოთ...
მოვზილოთ ფხვიერი ცომი ფქვილის, კარაქის, კვერცხების, მარილის და წყლისაგან. ცომი დავდგათ სიცივეში. სალა დავჭრათ კუბიკებად და გავადნოთ. ნაღები ავთქვიფოთ...
რძეში ჩავახალოთ კვერცხები და ყველაფერი ერთად კარგად ავთქვიფოთ. ფრთხილად დავამატოთ გახეხილი ყველი, მარილი, პილპილი და მუსკატის კაკალი...
ლობიოს გასუფთავებული ღერები დავტეხოთ შუაზე ან სამ ნაწილად და დავასხათ მცირე რაოდენობის წყალი. ვშუშოთ მზადყოფნამდე. შემდეგ დავამატოთ წითელი ღვინო...