კატალოგი
ლობიო ბურგუნდიულად
ლობიოს გასუფთავებული ღერები დავტეხოთ შუაზე ან სამ ნაწილად და დავასხათ მცირე რაოდენობის წყალი. ვშუშოთ მზადყოფნამდე. შემდეგ დავამატოთ წითელი ღვინო და ცალკე მოხარშული და მრგვალად დაჭრილი სტაფილო. დავამატოთ მარილი და პილპილი და ყველაფერი ერთად მოვშუშოთ. დავამატოთ მწვანილი. სალა დავჭრათ კუბიკებად, მსუბუქად მოვშუშოთ ტაფაზე, შემდეგ დავამატოთ რგოლებად დაჭრილი ხახვი და მოვხრაკოთ სალასთან ერთად. ლობიო სტაფილოსთან ერთად მოვათავსოთ ლანგარზე, ზემოდან დავალაგოთ ხახვთან ერთად მოხრაკული სალა. აღნიშნულ კერძთან ერთად სუფრაზე შეგვიძლია მივიტანოთ ხორცის ნაჭრები ან ბიფშტექსი. მასალა: 750 გრამი მწვანე ლობიო 250 გრამი სტაფილო 2 თავი ხახვი 1 ჭიქა წითელი ღვინო 125 გრამი უცხიმო შებოლილი სალა 2-3 სუფრის კოვზი წვრილად დაჭრილი მწვანილი მარილი, პილპილი