კატალოგი
ღორის ფეხების მუჟუჟი
ბეჭდვა |
ღორის ფეხები კარგად გავასუფთავოთ, გავრეცხოთ, ჩავდოთ ქვაბში, დავასხათ წყალი და ვხარშოთ. ძმარში ჩავყაროთ დაფნის ფოთოლი და შავი პილპილის მარცვლები, დავასხათ 3-4 ჩაის ჭიქა ღორის ფეხების ნახარში, დავდგათ ცეცხლზე და რამოდენიმეჯერ წამოვადუღოთ. მოხარშული ფეხები შუა-შუა ჩავჭრათ, ჩავალაგოთ ქილაში, დავასხათ ცხელ-ცხელი შეზავებული ძმარი, დავახურო თავი და შევინახოთ ცივ ადგილას. ასე მომზადებული ღორის ფეხები საჭმელად ვარგისია მეორე დღიდან და ინახება ორი კვირის განმავლობაში ცივად.
მასალა:
ღორის ფეხები - 10 ცალი
ძმარი - 3 ჩაის ჭიქა
პილპილი - 10-15 მარცვალი
დაფნის ფოთოლი - 10 ცალი
მარილი - გემოვნებით
პოპულარული რეცეპტი
შევარჩიოთ სიმწიფეში შესული საღი მწვ...
თევზი გავასუფთავოთ, ფრთხილად გავაცა...
ქაშაყი კარგად გავრეცხოთ და დავალბოთ...
ერბოში მოვხრაკოთ ალყა-ალყა დაჭრილი ...
პურის ნაჭრები შევბრაწოთ ორივე მხრიდ...
ფქვილი მოვხრაკოთ კარაქში ღია-ყვითელ...