კატალოგი
ღორის ფეხების მუჟუჟი
ბეჭდვა |
ღორის ფეხები კარგად გავასუფთავოთ, გავრეცხოთ, ჩავდოთ ქვაბში, დავასხათ წყალი და ვხარშოთ. ძმარში ჩავყაროთ დაფნის ფოთოლი და შავი პილპილის მარცვლები, დავასხათ 3-4 ჩაის ჭიქა ღორის ფეხების ნახარში, დავდგათ ცეცხლზე და რამოდენიმეჯერ წამოვადუღოთ. მოხარშული ფეხები შუა-შუა ჩავჭრათ, ჩავალაგოთ ქილაში, დავასხათ ცხელ-ცხელი შეზავებული ძმარი, დავახურო თავი და შევინახოთ ცივ ადგილას. ასე მომზადებული ღორის ფეხები საჭმელად ვარგისია მეორე დღიდან და ინახება ორი კვირის განმავლობაში ცივად.
მასალა:
ღორის ფეხები - 10 ცალი
ძმარი - 3 ჩაის ჭიქა
პილპილი - 10-15 მარცვალი
დაფნის ფოთოლი - 10 ცალი
მარილი - გემოვნებით
პოპულარული რეცეპტი
ნიგოზი დავნაყოთ, ხახვი დავკეპოთ ძალ...
ხორცი დავჭრათ 2X4 სმ ზომის ნაჭრებად...
გოგრის ნაჭრები ნახევრად მოვხარშოთ რ...
ხორცი და სალა 2-3-ჯერ გავატაროთ ხორ...
კალმახი გავასუფთავოთ და გამოვრეცხოთ...
ვინაიდან თიხის ჯამების საშუალება ოჯ...