კატალოგი
ზატე - შამფურზე შემწვარი ხორცი
ბეჭდვა |
ხორცი დავჭრათ მცირე ზომის კუბიკებად და შევაზილოთ წვრილად დაჭრილი ხახვის, გახეხილი ნიორის, მოხალული მიწის თხილისა და მცენარეული ზეთისაგან მომზადებული მასა. გავაჩეროთ ნახევარი საათი. შემდეგ მოვაყაროთ მარილი და პილპილი, ხორცის ნაჭრები ჩამოვაცვათ შამფურზე, განუწყვეტლივ ვატრიალოთ და ასე შევბრაწოთ ყველა მხრიდან. სუფრაზე მოხარშულ ბრინჯთან ერთად მივიტანოთ. ცალკე შეგვიძლია მივიტანოთ თევზის ან ტომატის სოუსი.
მასალა:
1-2 პორციაზე
200 გრამი ქათმის ხორცი (ან ახალგაზრდა ღორის)
½ თავი ხახვი
1 კბილი ნიორი
2 სუფრის კოვზი გახეხილი მიწის თხილი
½ სუფრის კოვზი მცენარეული ზეთი
პოპულარული რეცეპტი
ცომისათვის საჭირო კომპონენტები სწრა...
კარტოფილი მოვხარშოთ, გავხეხოთ, დავა...
თევზის ფილე გავატაროთ ხორცსაკეპ მან...
წითელი ჭარხალი მოვხარშოთ, გავაცილოთ...
გასუფთავებული, მსუქანი ქათამი დავჭრ...
სადილი ისტორიულ ეპოქაში...