კატალოგი
ნიგვზის ჩხირები

ბეჭდვა ![]() |
![]() |
გაცრილი ფქვილის, კარაქისა და კვერცხისაგან მოვზილოთ ცომი (შეგვიძლია დავამატოთ რამოდენიმე სუფრის კოვზი რძეც). 1 საათით დავდგათ სიცივეში, შემდეგ გავაბრტყელოთ, მოვათავსოთ ჟარუნაზე უცხიმოდ, შევდგათ ძალიან ცხელ ღუმელში (180-200°-მდე) და ვაცხოთ 20 წუთის განმავლობაში. შემდეგ ვაცალოთ გაციება და წავუსვათ მარმელადის თელი ფენა.
შიგთავსისათვის საჭირო პროდუქტები შევურიოთ ერთმანეთს, მოვათავსოთ მარმელადის ფენაზე და 10-15 წუთით შევდგათ ღუმელში. როგორც კი ნიგოზი შეწითლდება, ჟარუნა გამოვიღოთ ღუმელიდან. როდესაც ღვეზელი გაცივდება, დავჭრათ ის 2X4 სმ სისქის ნაჭრებად.
მასალა:
ცომისათვის
250 გრამი ფქვილი
125 გრამი გადამდნარი ქონი ან მარგარინი
1 ცალი კვერცხი
მარმელადი
შიგთავსისათვის
125 გრამი დანაყილი ნიგოზი
125 გრამი შაქარი
1 ცალი კვერცხი
2 სუფრის კოვზი რძე
პოპულარული რეცეპტი

5 ცალი კვერცხისა და ¾ ჭიქა შაქრის ფ...

მცენარეული ზეთი გავაცხელოთ, დავამატ...

ტრადიციები და კულინარია...

გადარჩეული, გარეცხილი ხენდრო დავჭყლ...

საშუალო სიდიდის მსუქანი ქათამი ნაჭრ...

ბოლოკი გავხეხოთ მსხვილ სახეხზე და გ...