კატალოგი
საცივი ჩახლილი კვერცხით

ბეჭდვა ![]() |
![]() |
ნიგოზი დავნაყოთ, გამოვხადოთ ზეთი, ჩავასხათ ქვაბში, დავუმატოთ წინასწარ ძალიან წვრილად დაჭრილი ხახვი და მოვშუშოთ.
ქინძი, ნიორი, წიწაკა, მარილი ერთად დავნაყოთ, დავუმატოთ დანაყილი მიხაკ-დარიჩინი, ძმარი და დანაყილ ნიგოზში ავურიოთ. მიღებული მასალა გავხსნათ ექვს ჩაის ჭიქა ცხელ წყალში, დავასხათ მოშუშულ ხახვს და თხუთმეტი წუთი ვადუღოთ. მერე მდუღარე წვენში სათითაოდ ჩავახალოთ მთლიანი კვერცხები და როგორც კი კვერცხი მოიხარშება, ქვაბი გადმოვდგათ ცეცხლიდან.
მასალა:
ნიგოზი - 300 გრამი
ხახვი - 4-5 თავი
წყალი - 6 ჩაის ჭიქა
კვერცხი - 5-6 ცალი
ქინძი, ნიორი, წიწაკა, ძმარი, მიხაკ-დარიჩინი, მარილი - გემოვნებით
პოპულარული რეცეპტი

ქარიყლაპია, ლოქო, წვერა, კობრი ან ს...

3 კვერცხის გული კარგად გავთქვიფოთ 3...

გავრეცხოთ და ჩავყაროთ მდუღარეწყლიან...

პური დავჭრათ კუბიკებად. ღვიძლი, სალ...

ხორცს და სოკოს დავასხათ 1 ¼ ლიტრი წ...

ცხარე და ტკბილი წიწაკა გავარჩიოთ, თ...