კატალოგი
ცომში გამომცხვარი ქაშაყი
| ბეჭდვა |
ქაშაყი გავასუფთავოთ, გამოვაცალოთ შიგნეულობა და გავაშროთ. მსუბუქად მოვაყაროთ მარილი და გავჭრათ სიგრძეზე. ფქვილის, წყლის ან რძისაგან, კვერცხისაგან (ყველაფერს უნდა მოვაყაროთ მარილი), მოვზილოთ თხევადი ცომი. ქაშაყის ნახევრები ამოვავლოთ ცომში და მაშინვე გამოვაცხოთ დიდი რაოდენობით ცხიმში (თევზი ცხიმში უნდა ცურავდეს). ვწვათ მანამდე, სანამ ქაშაყის ზედაპირი მოოქროსფრო არ გახდება.
მასალა:
1 კილოგრამი წვრილი საღი ქაშაყი
3-4 სუფრის კოვზი ფქვილი
1 ცალი კვერცხი
ცოტა წყალი ან რძე
მარილი
შესაწვავად საჭირო ცხიმი
პოპულარული რეცეპტი

ცხიმი შევურიოთ ნახევარ პორცია შაქარ...

რძეში ჩავახალოთ კვერცხები და ყველაფ...

ნახევარი ჩაის ჭიქა ადუღებულ წყალში ...

მცენარეული ზეთი ან კარაქი გავაცხელო...

ნაჭრებად დაჭრილი ხორცი ჩავუშვათ ქვა...

ქაშაყი გავასუფთავოთ, ფრთხილად გამოვ...


