კატალოგი
ტიურინგული ღვეზელი ხახვით
ფქვილი ჩავყაროთ ჯამში, დროჟი გავხსნათ თბილ რძეში, დავამატოთ კარაქი, მარილი და შაქარი და ყველაფერი კარგად ავურიოთ. დავდგათ ½ საათით, შემდეგ ცომი გავაბრტყელოთ, გადავიტანოთ ცხიმწასმულ ფორმაში და კიდევ ერთხელ ვაცალოთ გაფუება. ხახვი მოვხრაკოთ სალას კუბიკებთან ერთად. გადმოვდგათ ცეცხლიდან, ვაცალოთ შეგრილება, დავამატოთ დაჭრილი კვერცხი, ზირა და მარილი. მიღებული მასა ტანაბრად გადავანაწილოთ ცომის ზედაპირზე. ვაცხოთ საშუალო ტემპერატურამდე გაცხელებულ ღუმელში. სუფრაზე ცხელი მივიტანოთ. მასალა: ცომისათვის 250 გრამი ფქვილი 50 გრამი კარაქი ცოტა მარილი 1 სუფრის კოვზი შაქარი 4-5 სუფრის კოვზი რძე 20 გრამი დროჟი შიგთავსისათვის 750 გრამი ხახვი 100 გრამი სალა 2 ცალი მაგრად მოხარშული კვერცხი ზირა მარილი