კატალოგი
ქაშაყი ”ოსლო”
ბეჭდვა |
ქაშაყი გავასუფთავოთ, გამოვაცალოთ შიგნეულობა. თითოეული ქაშაყი გავჭრათ სიგრძეზე და დავახვიოთ. მოვხარშოთ მცირე რაოდენობის ოდნავ დამარილებულ წყალში, დავამატოთ დაფნის ფოთოლი, პილპილის მარცვლები, ძმარი და კამა. გამდნარი მარგარინი შევურიოთ ნაღებს. სოუსი კარგად გადავურიოთ და დავამატოთ პილპილი, მარილი და ლიმონის წვენი, მზა სოუსი დავასხათ მომზადებულ ქაშაყს სუფრაზე მივიტანოთ მოხარშულ კარტოფილთან ან ბოსტნეულთან ერთად.
მასალა:
2-3 პორციაზე
500 გრამი საღი ქაშაყი
6 მარცვალი შავი პილპილი
½ დაფნის ფოთოლი
1 სუფრის კოვზი ძმარი
კამა
1 სუფრის კოვზი მარგარინი
½ ჭიქა შესქელებული რძე
მარილი
ლიმონის წვენი
პოპულარული რეცეპტი
ალუბალი გადავარჩიოთ, გავრეცხოთ; მურ...
წვრილად დაჭრილი ხახვი შევბრაწოთ დაჭ...
ყავის მარცვალი მოვხალოთ ნელ ცეცხლზე...
სატაცური დავარჩიოთ, მოვამტვრიოთ ხმე...
მსუქანი ცხვრის ხორცი დავჭრათ ნაჭრებ...
მჟავე რძე გავხსნათ ანადუღარი ცივი წ...