კატალოგი
სლოვაცკური როგლიკები თხილით

ბეჭდვა ![]() |
![]() |
ფქვილის, რძის, დროჟის, კვერცხის, მარგარინის, მარილისა და შაქრისაგან მოვზილოთ ცომი. ვაცალოთ ცომს ამოფუება, გავაბრტყელოდ არც თუ ისე თხელ ფირფიტად. ცომისაგან გამოვჭრათ სამკუთხედი ნაჭრები და წავუსვათ გამდნარი მარგარინი. შაქარში არეული თხილი ოდნავ მოვხალოთ და დავნაყოთ. დავუმატოთ ვანილი და ცოტა წყალი, რომ წელვადი მასა მივიღოთ. ცომის ნაჭრებს წავუსვათ ეს მასა და დავახვიოთ. მიღებულ როგლიკებს ვაცალოთ ცოტა კიდევ გაფუება და გამოვაცხოთ ცხიმწასმულ ფორმაში ცხელ ღუმელში, ვაცხოთ 20 წუთის განმავლობაში (როგლიკები უნდა შეწითლდეს). ჯერ კიდევ თბილ როგლიკებს წავუსვათ ლიმონის მინანქარი.
მასალა:
300 გრამი ფქვილი
10 გრამი დროჟი
8 სუფრის კოვზი რძე
ცოტა მარილი
90 გრამი შაქარი
40 გრამი მარგარინი
1 ცალი კვერცხი
15 გრამი მარგარინი
125 გრამი გასუფთავებული თხილი
½ პაკეტი ვანილი
ლიმონიანი-შაქრიანი მინანქარი
პოპულარული რეცეპტი

შნიცელებს წავუსვათ მარილი, პილპილი,...

იოგურტის, კოჭასა და მარილისაგან მოვ...

ბადრიჯანი სიგრძეზე თხლად დავჭრათ, დ...

ახალი, ან დაკონსერვებული ატმის ნაჭრ...

სკუმბრია გავასუფთავოთ, ჩავდოთ დაბალ...

4-5 ჩაის კოვზ მარწყვის მურაბას დავა...