კატალოგი
დანიური რომის ნამცხვარი
კვერცხი შევურიოთ შაქარს და კარგად ავთქვიფოთ, ნელ-ნელა, ფრთხილად ჩავაყაროთ ფქვილი. მოვზილოთ ცომი და ფრთხილად ჩავსხათ იგი წინასწარ ცხიმწასმულ ფორმაში. ფორმა შევდგათ საშუალო ტემპერატურამდე გაცხელებულ ღუმელში და ვაცხოთ ნამცხვრის ზედაპირზე მოოქროსფრო ფერის გაჩენამდე. შემდეგ ნამცხვარი გავაცივოთ და ჩავდოთ ალუბლის წვენიან და რომიან (2 სუფრის კოვზი) ჯამში. ორთქლიან ქვაბზე ავთქვიფოთ ნაღები, კვერცხის გულები და სახამებელი, დავუმატოთ დარჩენილი რომი. სუფრაზე მიტანამდე ნამცხვარს მოვასხათ მომზადებული ტკბილი სოუსი. მასალა: 3 ცალი კვერცხი 150 გრამი შაქარი 150 გრამი ფქვილი 1 ჭიქა ალუბლის წვენი 3-4 სუფრის კოვზი რომი 2 ცალი კვერცხის გული ¼ ლიტრი ნაღები 1 სუფრის კოვზი სახამებელი