კატალოგი
ქვის კეცზე გამომცხვარი მჭადი

ბეჭდვა ![]() |
![]() |
ნელთბილ წყალში მოვზილოთ ერთი კილოგრამი სიმინდის გაცრილი ფქვილი. თუ კეცი დიდია, ფქვილიც მეტი უნდა ავიღოთ. კარგად მოზელილი ცომი დავდოთ გახურებულ კეცზე, დავახუროთ გაცხელებული თუნუქის კეცსახური, ზედ დავაყაროთ ცხელი ნაცარი და შემდეგ ნაკვერჩხლები. ასეთი მჭადის გამოცხობას სჭირდება დაახლოებით ერთი საათი.
პოპულარული რეცეპტი

წიწილები მოვამზადოთ, თითოეული დავჭრ...

კვერცხები ავთქვიფოთ, დავამატოთ გახე...

ლობიო გავასუფთავოთ და ღერები დავტეხ...

ავიღოთ გაცრილი პურის ფქვილი, წყალი,...

ახალ, ქორფა დანდურს მოვაცილოთ მაგარ...

ფქვილის, კვერცხისა და რძისაგან მოვა...