კატალოგი
ქვის კეცზე გამომცხვარი მჭადი
ბეჭდვა |
ნელთბილ წყალში მოვზილოთ ერთი კილოგრამი სიმინდის გაცრილი ფქვილი. თუ კეცი დიდია, ფქვილიც მეტი უნდა ავიღოთ. კარგად მოზელილი ცომი დავდოთ გახურებულ კეცზე, დავახუროთ გაცხელებული თუნუქის კეცსახური, ზედ დავაყაროთ ცხელი ნაცარი და შემდეგ ნაკვერჩხლები. ასეთი მჭადის გამოცხობას სჭირდება დაახლოებით ერთი საათი.
პოპულარული რეცეპტი
რძის ნაწარმი...
გავასუფთავოთ ხახვი, დავჭრათ საკმაოდ...
კვერცხი კარგად გავთქვიფოთ, ავურიოთ ...
ხახვი და ნიორი წვრილად დავჭრათ და მ...
მინდვრის სხვადასხვა სახის ფოთლოვანი...
გასუფთავებული, გარეცხილი წიწილა შევ...