კატალოგი
ვაშლები ბულგარულად
ბეჭდვა |
თხილი, ნუში, ქიშმიში და ვანილის კრემი ავურიოთ ერთმანეთში და ამოვავსოთ ამ მასით გათლილი და გულგამოცლილი ვაშლები. გამოსაცხობად საჭირო ფორმას წავუსვათ კარაქი, მოვათავსოთ ზედ ვაშლები, მოვასხათ ღვინო, დავახუროთ თავსახური და ვშუშოთ მანამ, სანამ ვაშლები არ დარბილდება. შემდეგ თითოეული ვაშლი მოვათავსოთ პეჩენიაზე, ვაშლზე დავდოთ მარმელადი და ყველაფერს მოვასხუროთ ცხელი ღვინო.
ვანილის კრემის მომზადების წესი: 1/8 ლიტრ რძეში შევურიოთ 1 არა სავსე სუფრის კოვზი კარტოფილის ფქვილი, 1 სავსე სუფრის კოვზი კარაქი, 60 გრამი შაქარი, 1 კვერცხის გული, ½ პაკეტი ვანილი; ვურიოთ ორთქლზე კრემისებრი მასის მიღებამდე. მასას ვაცალოთ გაციება და შემდეგ ავთქვიფოთ.
მასალა:
6 ცალი დიდი ვაშლი
1 ჭიქა ვანილის კრემი
30 გრამი დაჭრილი თხილი, ნუში და ქიშმიში
60 გრამი კარაქი
3/8 ლიტრი წითელი ღვინო
6 ცალი რბილი პეჩენია
1 სუფრის კოვზი მოცვის მარმელადი
პოპულარული რეცეპტი
კვერცხის გულები გავთქვიფოთ შაქრის ფ...
კობრი გავასუფთავოოთ, გავრეცხოთ, გავ...
ხახვი დავჭრათ რგოლებად, მოვასხათ არ...
ხახვი დავჭრათ რგოლებად და მსუბუქად ...
ერთი ცხვრის გულ-ღვიძლი თავისი ფარით...
სიმწიფეში შესული, საღი მწვანე პამიდ...