კატალოგი
ისპანახი ფლორენციულად
3 ჭიქა წყალში მოვხარშოთ ბრინჯი. გასუფთავებული ისპანახი კარგად გავრეცხოთ, შემდეგ 5 წუთის განმავლობაში ვშუშოთ მცირე რაოდენობის წყალში. ვაცალოთ შეგრილება, შემდეგ მსხვილად დავჭრათ და შევურიოთ 1 სუფრის კოვზი კარაქი, მაგრად მოხარშული და დაჭრილი კვერცხი, პილპილი, მარილი და მუსკატის კაკალი. ვიჩინა მსხვილად დავჭრათ და შევურიოთ გახეხილ ყველს და ბრინჯს. ფორმას წავუსვათ კარაქი და ზედ რიგრიგობით დავალაგოთ ბრინჯისა და ისპანახის ფენები. ისპანახის ყოველ ფენაში გავაკეთოთ ჩაღრმავება და ჩავასხათ შიგნით უმი კვერცხი. დარჩენილი კარაქი თანაბრად გადავანაწილოთ ისპანახის ზედაპირზე. გამოვაცხოთ ღუმელში. მასალა: 3-4 პორციაზე 1 კილოგრამი ისპანახი 2-3 სუფრის კოვზი კარაქი ან მარგარინი 4 ცალი კვერცხი 1 ½ ჭიქა ბრინჯი 150 გრამი უცხიმო ვიჩინა 50 გრამი გახეხილი ყველი პილპილი, მარილი მუსკატის კაკალი