კატალოგი
ვარენიკები პოვიდლოთი
ბეჭდვა |
ფქვილის, კვერცხის, 1 სავსე სუფრის კოვზი კარაქის, წყლისა და მარილისაგან მოვზილოთ თხელი ცომი და ვაცალოთ გაფუება. შემდეგ ცომი გავაბრტყელოთ, დავყოთ ოთხკუთხედებად და თითოეულ ნაჭერზე მოვათავსოთ პავიდლო (1 ჩაის კოვზი 1 ვარენიკზე). კუთხეები შევაწებოთ ისე, რომ სამკუთხედები მივიღოთ. ვარენიკები 5 წუთის განმავლობაში ვხარშოთ მსუბუქად დამარილებულ წყალში, შემდეგ ამოვიღოთ, მოვაყაროთ შებრაწული სუხარის კუბიკები, მოვასხუროთ კარაქი და მოვაყაროთ შაქარი.
მასალა:
400 გრამი ფქვილი
1 ცალი კვერცხი
100 გრამი კარაქი
½ ჭიქა წყალი
ცოტა მარილი
ქლიავის პავიდლო
გახეხილი ფუნთუშა
პოპულარული რეცეპტი
ვიჩინა წვრილად დავჭრათ, კვერცხები ა...
ავიღოთ გაცრილი პურის ფქვილი, წყალი,...
ცხვრის გულ-ღვიძლი და ფილტვი გავრეცხ...
გრძლად დაჭრილი პატარა ზომის ბადრიჯნ...
სკუმბრია გავრეცხოთ, გავასუფთავოთ, გ...
ბადრიჯანი გავფცქვნათ და წვრილად დავ...