კატალოგი
თეთრი ბლის მურაბა (მეორენაირად)
ბეჭდვა |
გადარჩეულ, გარეცხილ თეთრ ბალს კურკა გამოვაცალოთ და სამჯერ გავრეცხოთ ბევრ წყალში. მურაბის ტაშტში ფენებად ჩავყაროთ მომზადებული ბალი და შაქრის ფხვნილი, ცოტა ხანს გავაჩეროთ, რომ წვენი გამოუვიდეს, დავდგათ ცეცხლზე და მოვხარშოთ. ხარშვის დროს მოვხადოთ ქაფი, დავამატოთ ვანილი. ასეთი წესით თეთრი ბლის მურაბა უწყლოდ იხარშება და ის გამჭვირვალე, კრიალა და ქარვისფერი გამოდის.
მასალა:
უკურკო ბალი - 1 კილოგრამი
შაქრის ფხვნილი - 1 კილოგრამი
ვანილი - გემოვნებით
პოპულარული რეცეპტი
მწიფე ტყემალი გადავარჩიოთ, ყუნწები ...
კარტოფილი გავფცქვნათ, დავჭრათ მსხვი...
ქვაბში ჩავყაროთ შაქრის ფხვნილი, დავ...
თევზი გავასუფთავოთ, ფრთხილად გავაცა...
ხორცი დავჭრათ კვერცხის ზომის ნაჭრებ...
ქათმის და ღორის ხორცი გავატაროთ ხორ...