კატალოგი
თეთრი ყურძნის მურაბა
ბეჭდვა |
მსხვილმარცვლა ყურძნის მტევნები დავმარცვლოთ და ჩავყაროთ შესაფერ ჭურჭელში, მერე დავაყაროთ ზედ შაქრის ფხვნილი და რამოდენიმე საათი გავაჩეროთ გრილ ალაგას. დანარჩენი შაქრის ფხვნილით და წყლით მოვხარშოთ სიროფი. მოხარშული სიროფი შევაგრილოთ, ჩავყაროთ შიგ შაქრიანი ყურძენი და ვადუღოთ ნახევარი საათი, გადმოვდგათ ცეცხლიდან და რამოდენიმე საათი გავაჩეროთ, დავდგათ ისევ ცეცხლზე და ვხარშოთ, სანამ მზად არ იქნება და ყურძნის მარცვლები ჭურჭლის ფსკერზე არ მოთავსდება.
მასალა:
ყურძნის მარცვლები - 1 კილოგრამი
შაქრის ფხვნილი - 1 კილოგრამი
წყალი - ¾ ჩაის ჭიქა
პოპულარული რეცეპტი
1 კგ ფორთოხალს ყვითელი კანი თხლად ა...
კარაქი კარგად დავარბილოთ და ავთქვიფ...
ბრინჯი მოვხარშოთ მარილიან წყალში. ფ...
შოკოლადი გავადნოთ მაღალ ჭურჭელში, დ...
რძე წამოვადუღოთ კარაქთან ერთად (50 ...
თევზი გამოვშიგნოთ, გავრეცხოთ და გავ...