კატალოგი
ნაყინი ნიგვზით
ბეჭდვა |
ერთი ჩაის ჭიქა ნიგვზის ან ნუშის მარცვლები მოვხალოთ ტაფაზე, მოვაცილოთ კანი, დავჭრათ წვრილად და კიდევ მოვხალოთ. სანამ მოყავისფრო არ გახდება. შემდეგ ნიგოზი დავნაყოთ, ჩავყაროთ ცხელ რძეში და ერთხელ წამოვადუღოთ. ნიგვზიანი რძე ოდნავ გავაცივოთ, შიგ ჩავურიოთ წინასწარ მომხადებული 3 კვერცხის გოგლი-მოგლი, ვთქვიფოთ 20-25 წუთის განმავლობაში, შემდეგ გავყინოთ ჩვეულებრივი წესით.
პოპულარული რეცეპტი
ბადრიჯანი გავჭრათ სიგრძეზე ისე, რომ...
სკუმბრია გავასუფთავოთ, ჩავდოთ დაბალ...
თეთრი პურის ფქვილით, კვერცხითა და ც...
გავასუფთავოთ ხახვი, დავჭრათ საკმაოდ...
მცენარეული ზეთი ან კარაქი გავაცხელო...
კვერცხის გულები ავთქვიფოთ კარაქთან ...