კატალოგი
ნაყინი ნიგვზით
ბეჭდვა |
ერთი ჩაის ჭიქა ნიგვზის ან ნუშის მარცვლები მოვხალოთ ტაფაზე, მოვაცილოთ კანი, დავჭრათ წვრილად და კიდევ მოვხალოთ. სანამ მოყავისფრო არ გახდება. შემდეგ ნიგოზი დავნაყოთ, ჩავყაროთ ცხელ რძეში და ერთხელ წამოვადუღოთ. ნიგვზიანი რძე ოდნავ გავაცივოთ, შიგ ჩავურიოთ წინასწარ მომხადებული 3 კვერცხის გოგლი-მოგლი, ვთქვიფოთ 20-25 წუთის განმავლობაში, შემდეგ გავყინოთ ჩვეულებრივი წესით.
პოპულარული რეცეპტი
სატაცური კარგად გავრეცხოთ, მოვაჭრათ...
მოვამზადოთ მარინადი ღვინის, ½ ლიმონ...
გულ-მკერდი გავრეცხოთ, მოვაყაროთ მარ...
ხახვი წვრილად დავჭრათ, ჩავყაროთ ქვა...
კომბოსტო დავჭრათ თხელ ზოლებად, მოვა...
ქვაბში ჩავყაროთ ლობიო და მოვხარშოთ ...