კატალოგი
მწვანე სუპი
ბეჭდვა |
ხორცი დავჭრათ, კარგად გავრეცხოთ, ჩავდოთ ქვაბში, დავასხათ წყალი და მოვხარშოთ. ხახვი დავჭრათ წვრილად, მოვხრაკოთ ერბოში და ჩავუშვათ ბულიონში; მასთან ერთად ჩავყაროთ წვრილად დაჭრილი ნიახურისა და ოხრახუშის თეთრი ძირები. ცალკე შევამზადოღ მჟაუნისა და ისპანახის ფაფა (ჩავხარშოთ კარგად, რომ ფაფის სახე მიიღოს) და ჩავასხათ სუპში. ვადუღოთ კიდევ 10-15 წუთი.
თეფშებზე დასხმულ კერძებს დავამატოთ თხელ ფენებად დაჭრილი მაგრად მოხარშული კვერცხი. თუ გვსურს, კვერცხთან ერთად, თითჴეულ თეფშზე დავასხათ თითო სუფრის კოვზი მაწონი ან არაჟანი.
მასალა:
ძროხის ხორცი - 1 კილოგრამი
ხახვი - 2-3 თავი
ერბო - 2 სუფრის კოვზი
ისპანახი - 100 გრამი
მჟაუნა - 100 გრამი
კვერცხი - 2 ცალი
მწვანილის თეთრი ძირები - 100 გრამი
პოპულარული რეცეპტი
ლობიო გავარჩიოთ, გავრეცხოთ და გავშა...
ისპანახი დავარჩიოთ, გავრეცხოთ, მოვხ...
მწვანე ლობიო დავარჩიოთ, დავტეხოთ, გ...
მურაბის ტაშტში ჩავასხათ წყალი, ჩავყ...
მსუქანი ცხვრის ხორცის რბილი ნაჭერი ...
ალუბალი გადავარჩიოთ და კარგად გავრე...