კატალოგი
ნესვის მურაბა
ბეჭდვა |
ჯერ კიდევ დაუმწიფებელ ნესვს მოვაცალოთ მწვანე კანი და დავჭრათ მოგრძო ნაჭრებად. ასე გამზადებულ ნესვს მოვასხათ ცოტა კონიაკი, დავაყაროთ შაქრის ფხვნილი და დავდგათ ორი საათით ცივ ალაგას. დარჩენილი შაქრიდან მოვხარშოთ სიროფი და დავასხათ ნესვს. მეორე დღეს სიროფი გადავწუროთ, ვადუღოთ, ისევ დავასხათ ნესვს და ვხარშოთ, სანამ მზად არ იქნება. ნესვი და სიროფი უნდა იყოს გამჭვირვალე, ქარვისფერი.
მასალა:
გამზადებული, დაჭრილი ნესვი - 1 კილოგრამი
შაქრის ფხვნილი - 1 კილოგრამი
წყალი - 1 ჩაის ჭიქა
კონიაკი - 1 სუფრის კოვზი
პოპულარული რეცეპტი
თევზის ფილე დავჭრათ თითის სისქის ზო...
ნედლი თევზი გავასუფთავოთ, გავრეცხოთ...
შევარჩიოთ ახალი კომბოსტოს საშუალო ზ...
ხორცი კარგად ავურიოთ ყველში, წვრილა...
თევზი გავასუფთავოთ, გავრეცხოთ, ჩავჭ...
ბადრიჯანი გავრეცხოთ, გავთალოთ, დავჭ...