კატალოგი
ბადრიჯანი და პამიდორი შამფურზე
ბეჭდვა |
შევარჩიოთ საშუალო ზომის ბადრიჯანი და პამიდორი (პამიდორი მწიფე და მაგარი უნდა იყოს). ბადრიჯნები ცავჭრათ სიგრძეზე და შიგ მოვათავსოთ დაჭრილი დუმა, ნიორი, მწვანილი, ხახვი, მარილი. ასე დამზადებული ბადრიჯნები და მთელი პამიდვრები ავაგოთ შამფურზე და შევწვათ ცეცხლზე ან მაყალზე. როდესაც კერძი მზად იქნება, დავაწყოთ დიდ თეფშზე, ზედ მოვაყაროთ წვრილად დაჭრილი ხახვი, ქინძი, ოხრახუში და მოვასხათ ცოტა ძმარი.
პოპულარული რეცეპტი
ყველის ნაჭრები ამოვავლოთ კვერცხსა დ...
ყველა სახის მწვანილი წვრილად დავჭრა...
პამიდორი, სოკო, ქაშაყი და ხახვი დავ...
კომბოსტოს ფოთლები კარგად გავრეცხოთ,...
კარაქი გავაცხელოთ და შევწვათ მასში ...
წყალი წამოვადუღოთ, დავამატოთ მარილი...