კატალოგი
ბადრიჯანი და პამიდორი შამფურზე
ბეჭდვა |
შევარჩიოთ საშუალო ზომის ბადრიჯანი და პამიდორი (პამიდორი მწიფე და მაგარი უნდა იყოს). ბადრიჯნები ცავჭრათ სიგრძეზე და შიგ მოვათავსოთ დაჭრილი დუმა, ნიორი, მწვანილი, ხახვი, მარილი. ასე დამზადებული ბადრიჯნები და მთელი პამიდვრები ავაგოთ შამფურზე და შევწვათ ცეცხლზე ან მაყალზე. როდესაც კერძი მზად იქნება, დავაწყოთ დიდ თეფშზე, ზედ მოვაყაროთ წვრილად დაჭრილი ხახვი, ქინძი, ოხრახუში და მოვასხათ ცოტა ძმარი.
პოპულარული რეცეპტი
იქ, სადაც კერძებს ნაკვერჩხალზე ამზა...
ძალიან წვრილად დაჭრილ კომბოსტოს მოვ...
გადარჩეულ, გარეცხილ თეთრ ბალს კურკა...
მჟაუნა გავასუფთავოთ, გავრეცხოთ, მოვ...
ნედლ თევზს მოვაცილოთ ქერცლი, გამოვშ...
ცხვრის მსუქანი ხორცი გავრეცხოთ, დავ...