კატალოგი
ბადრიჯანი და პამიდორი შამფურზე
ბეჭდვა |
შევარჩიოთ საშუალო ზომის ბადრიჯანი და პამიდორი (პამიდორი მწიფე და მაგარი უნდა იყოს). ბადრიჯნები ცავჭრათ სიგრძეზე და შიგ მოვათავსოთ დაჭრილი დუმა, ნიორი, მწვანილი, ხახვი, მარილი. ასე დამზადებული ბადრიჯნები და მთელი პამიდვრები ავაგოთ შამფურზე და შევწვათ ცეცხლზე ან მაყალზე. როდესაც კერძი მზად იქნება, დავაწყოთ დიდ თეფშზე, ზედ მოვაყაროთ წვრილად დაჭრილი ხახვი, ქინძი, ოხრახუში და მოვასხათ ცოტა ძმარი.
პოპულარული რეცეპტი
კარგად გასუფთავებულ გოჭს ამოვაცალოთ...
მამალი დავყოთ ოთხ ნაწილად, წავუსვათ...
ძეხვები 10 წუთით ცავაწყოთ ცხელ წყალ...
ხორცი დავჭრათ 2X4 სმ ზომის ნაჭრებად...
გასუფთავებული ბალბა კარგად გავრეცხო...
მზა ან ოჯახში მომზადებულ ფხვიერ ორც...