კატალოგი
გელაქნური წვენით
ბეჭდვა |
გელაქნური მოვხარშოთ ჩვეულებრივი წესით. ცალკე ქვაბში ჩავასხათ 3-4 ჩაის ჭიქა წყალი, დავუმატოთ შინდის ჩურჩა, დაჭრილი ხახვი, დანაყილი ნიგოზი და ვადუღოთ. მოხარშული გელაქნური თეფშზე დავაწყოთ და ზედ დავასხათ გამზადებული საწებელი.
მასალა:
გელაქნური - 1 კილოგრამი
შინდის ჩურჩა - 1 ჩაის ჭიქა
ხახვი - 2-3 თავი
დანაყილი ნიგოზი - 4 სუფრის კოვზი
პოპულარული რეცეპტი
ექვსი კვერცხის ცილა კარგად გავთქვიფ...
ორაგული გავწმინდოთ, გავრეცხოთ, წავუ...
გასუფთავებული, მსუქანი ქათამი დავჭრ...
200 გრამი კარაქი და 2,5 ჩაის ჭიქა ფ...
კარაქი გავაცხელოთ და შევწვათ მასში ...
ავთქვიფოთ კარაქი, შაქარი და კვერცხი...