კატალოგი
ლიქიორი ყავის (მეორენაირად)
ნახევარ ლიტრ წყალში გავსხნათ 5 ჩაის კოვზი (თუ ხსნადი ყავაა), ან 7 ჩაის კოვზი დაფქული ყავა და მოვხარშოთ. ცალკე მოვხარშოთ შაქრის სიროფი, რისთვისაც ერთ ნაწილ წყალზე უნდა ავიღოთ 1,5 ნაწილი შაქარი, ვადუღოთ 15-20 წუთი, გადმოვდგათ ცეცხლიდან და გავაცივოთ. სპირტს ჯერ დაემატება მოხარშული ყავა, შემდეგ სიროფი. სასურველია დავამატოთ კიდევ 5-6 წვეთი რომის ესენცია და 50 გრამი კონიაკი. მასალა: სპირტი - 0,5 ლიტრი (ან მაგარი არაყი 4 ჩაის ჭიქა) ყავა მოხარშული - 0,5 ლიტრი სიროფი - 1 ლიტრი