კატალოგი
პურის სოუსი
ბეჭდვა |
წამოვადუღოთ რძე და მასში მოვათავსოთ მიხაკშეზელილი ხახვი და მუსკატის კაკალი. ვადუღოთ ნელ ცეცხლზე 30 წუთჳს განმავლობაში. დავამატოთ პურის ნამცეცები, მარილი, პილპილი და ნახევარი პორცია კარაქი. ყველაფერი კარგად გადავურიოთ ერთმანეთში და ავთქვიფოთ ჩანგლით. ვადუღოთ 20 წუთის განმავლობაში ძალიან დაბალ ცეცხლზე, თან განუწყვეტლივ ვურიოთ. შემდეგ ამოვიღოთ ხახვის თავი, დავამატოთ დარჩენილი კარაქი და ნაღები. სუფრაზე ცხელი მივიტანოთ. ინგლისში ამ სოუსს ხორცთან ერთად მიირთმევენ.
მასალა:
½ ლიტრი რძე
1 დიდი თავი ხახვი
2 ცალი მიხაკი
ცოტა მუსკატის კაკალი
60 გრამი ახალი თეთრი პურის ნამცეცები
1 არასრული სუფრის კოვზი კარაქი
1 ჩაის კოვზი ნაღები
½ ჩაის კოვზი მარილი
პილპილი დანის პირზე
პოპულარული რეცეპტი
მოვზილოთ დროჟიანი ცომი, დავდგათ 1 ს...
კარგად გარეცხილი მსუქანი ცხვრის ხორ...
მსუქანი საქონლის ხორცი დავჭრათ ნაჭრ...
შევარჩიოთ სიმწიფეში შესული საღი მწვ...
კიტრი გავთალოთ, მოვაშოროთ თესლი, და...
თევზი გავასუფთავოთ, გავრეცხოთ, ჩავჭ...