კატალოგი
გიბანიცა
ბეჭდვა |
ფქვილი გავცრათ, შევურიოთ მცენარეულ ზეთს, დავამატოთ ცოტა მარილი, მცირე რაოდენობის თბილი წყალი და მოვზილოთ არც ისე სქელი ცომი. დავყოთ ცომი 5 თანაბარ ნაწილად და თითოეული ნაწილი ცალ-ცალკე კიდევ ერთხელ მოვზილოთ დაფაზე. ცომი 1 საათით გავაჩეროთ. შემდეგ ხელსახოცს მოვაყაროთ ფქვილი და გავაბრტყელოთ ზედ 3-4 მმ სისქის ფირფიტები. ვაცალოთ ცოტა გაშრობა, დავჭრათ ნაჭრებად, რომელთა ზომა ტორტის ზომასა და ფორმას უნდა შეესაბამებოდეს, რომელსაც ჩვენ გამოვაცხობთ. "კორჟები" გამოვაცხოთ ღუმელში ორივე მხრიდან.
შიგთავსისათვის ავიღოთ ხაჭო, რძე და კვერცხის გულები - ყველაფერი ერთად კარგად გადავურიოთ. ცალკე ავთქვიფოთ კვერცხის ცილა და დავამატოთ მომზადებულ მასას. ფორმას წავუსვათ ცხიმი, მოვათავსოთ მასში 1 კორჟი, მასზე დავდოთ ხაჭოს შიგთავსი და ასე გავაგრძელოთ. სულ ზედა ფენა ხაჭოსი უნდა იყოს. მოვასხათ გამდნარი კარაქი ან მცენარეული ზეთი. ვაცხოთ საშუალო ტემპერატურაზე 1 საათის განმავლობაში. რამდენიმეჯერ ჩავჩხვლიტოთ ტორტის ზედაპირი. გიბანიცა მზად იქნება, როდესაც მისი ზედაპირი მოწითალო ფერის გახდება. სუფრაზე თბილი უნდა მივიტანოთ.
მასალა:
ცომისათვის
500 გრამი ფქვილი
1 ჩაის კოვზი მცენარეული ზეთი
ცოტა მარილი
წყალი
შიგთავსისათვის
250 გრამი ცხიმიანი ხაჭო
100 გრამი კარაქი ან მარგარინი (სურვილისამებრ)
½ ლიტრი რძე
5-6 ცალი კვერცხი
პოპულარული რეცეპტი
ლობიოს ღერები დავყოთ ნაწილებად და მ...
ახალი, ან დაკონსერვებული ატმის ნაჭრ...
თევზი კარგად გავასუფთავოთ, დავჭრათ ...
ცხვრის ხორცი დავჭრათ საშუალო ზომის ...
გასუფთავებული თევზი დავჭრათ მცირე ნ...
მომზადებული ბატი მოვხარშოთ მსუბუქად...