კატალოგი
ჩანახი თიხის ჯამებში
ბეჭდვა |
თითოეულ თიხის ჯამში მოვათავსოთ თხლად დაჭრილი მსუქანი ცხვრის ხორცის ნაჭრები. ორი ცალი საშუალო ზომის მთლიანი პამიდორი (კანიანად), ერთი ცალი ბადრიჯანი, ორი ცალი გაფცქვნილი კარტოფილი - სიგრძეზე ორად გაჭრილი. მოვაყაროთ მარილი და პილპილი.
ბადრიჯანი წინასწარ მოვამზადოთ ასე: მოვაჭრათ თავი, ჩავუჭრათ გვერდი და შიგ ჩავაწყოთ მარილმოყრილი ცხვრის დუმის ნაჭრები, წვრილად დაჭრილი ნიორი, რეჰანი, ოხრახუში, ხახვი. ჯამები შევდგათ აირღუმელში და შევწვათ ხორცის გაწითლებამდე. სუფრაზე მივიტანოთ ჯამებითვე, ცალ-ცალკე თითოეულ ადამიანზე.
მასალა:
ცხვრის ხორცი - ერთი კილოგრამი
პამიდორი - 1 კილოგრამი
კარტოფილი - 700-800 გრამი
ხახვი - 200 გრამი
ცხვრის დუმა - 200 გრამი
ბადრიჯანი - 6-7 ცალი
ნიორი - 1 თავი
მწვანილი - 4-4 ძირი
პილპილი, მარილი - გემოვნებით
პოპულარული რეცეპტი
ცხიმი გავატაროთ ხორცსაკეპ მანქანაში...
მუხუდო ვხარშოთ ქათმის ბულიონში დარბ...
მჟავე რძეში გავხსნათ წყალი, დავამატ...
კარგად გასუფთავებული, თბილ წყალში გ...
ბადრიჯანი გავფცქვნათ და წვრილად დავ...
კომში დავჭრათ წვრილ ნაჭრებად, დავას...