კატალოგი
ნამცხვარი (პეჩენია) ”ლოტოსის ფოთლები”
ბეჭდვა |
კარაქი ავურიოთ შაქართან ერთად. ნუში ოდნავ მოვხრაკოთ და წვრილად დავჭრათ, შევურიოთ კარაქს და შაქარს, შემდეგ კი ფქვილსა და სოდას. ცომი სწრაფად მოვზილოთ, გავაბრტყელოთ 3-4 სმ დიამეტრის მქონე ჟგუტად და დავდგათ 1-2 საათით სიცივეში, ყველაზე უკეთესია, თუ ცომს საყინულეში შევდგამთ. შემდეგ დავჭრათ თხელ ნაჭრებად და ვაცხოთ ნამცხვარი 5-6 წუთის განმავლობაში ნელ ცეცხზე. თითოეული ნამცხვარი გავაფორმოთ შოკოლადის წვეთებით ან მარმელადით.
მასალა:
500 გრამი ფქვილი
350 გრამი შაქარი
250 გრამი მარგარინი
1 ჩაის კოვზი დარიჩინი
1 ჩაის კოვზი სოდა
2 ცალი კვერცხი
250 გრამი გასუფთავებული ნუში
პოპულარული რეცეპტი
ხორცის რბილი ნაჭერი ხახვთან ერთად ო...
რძე წამოვადუღოთ კარაქთან ერთად (50 ...
მოვზილოთ მაგარი ცომი თბილი წყლით და...
კარტოფილი მოვხარშოთ, გავხეხოთ, დავა...
შემწვარი ქათმის ან ინდაურის რბილი ხ...
ნელთბილ წყალში მოვზილოთ ერთი კილოგრ...