კატალოგი
ნორვეგიული შემწვარი ძეხვები

ბეჭდვა ![]() |
![]() |
ძეხვები 10 წუთით ცავაწყოთ ცხელ წყალში, მაგრამ არ უნდა ავადუღოთ. ვაშლი გავთალოთ, დავჭრათ ნაჭრებად და ჩავაწყოთ ცეცხლგამძლე ცხიმწასმულ ჭურჭელში. ზემოდან დავალაგოთ ძეხვები. ყველაფერს მოვასხათ მცენარეული ზეთი, შემდეგ ზედაპირზე გადავანაწილოთ კარაქის მცირე ზომის კუბიკები, მოვაყაროთ ცოტა შაქარი და 20 წუთით შევდგათ ზომიერად გაცხელებულ ღუმელში. ამ კერძთან ერთად სუფრაზე მივიტანოთ მოხარშული კარტოფილი ან შავი პური.
მასალა:
2 პორციაზე
2 ცალი შემწვარი ძეხვი
3 ცალი ვაშლი
1 სუფრის კოვზი მცენარეული ზეთი
50 გრამი კარაქი
1 სუფრის კოვზი შაქარი
პოპულარული რეცეპტი

დარჩეულ, მსხვილ, თეთრ ხორბალს დავას...

ვიჩინა წვრილად დავჭრათ, ავურიოთ დარ...

მსხლები გავჭრათ შუაზე, მოვაშოროთ გუ...

ახალი, ქორფა ქამა სოკო გავარჩიოთ, მ...

მწვანე ლობიო ზემოაღნიშნული წესით მო...

გასუფთავებული ხახვის თავები მოვშუშო...