კატალოგი
მარწყვის მურაბა

ბეჭდვა ![]() |
![]() |
გადარჩეული მარწყვი გავრეცხოთ, მოვათავსოთ ლანგარზე, მოვაყაროთ შაქრის ფხვნილი, მოვასხუროთ კონიაკი (შეიძლება უიმისოდაც) და მოვათავსოთ რამოდენიმე საათი გრილ ადგილას. დარჩენილი შაქარი ჩავყაროთ მურაბის ტაშტში, ჩავასხათ ადუღებული ცხელი წყალი და მოვადუღოთ სიროფი. ჩავყაროთ მარწყვი და გავაჩეროთ 2-3 საათი. დავდგათ ცეცხლზე, ვადუღოთ ერთი საათი, გადმოვდგათ ცეცხლიდან, გავაჩეროთ კიდევ, დავდგათ ცეცხლზე და ვადუღოთ, სანამ მზად არ იქნება. ხარშვის დროს მოვხადოთ ქაფი.
მასალა:
მარწყვი - 1 კილოგრამი
შაქარი - 1 კილოგრამი
წყალი - 0,5 ჩაის ჭიქა
პოპულარული რეცეპტი

კარაქი, ქოქოსის თხილი, კაკაო, შაქარ...

წიწილა კარგად გავასუფთავოთ, გავრეცხ...

ხორცი კარტოფილთან და ქაშაყთან ერთად...

კიტრი გავთალოთ, გავჭრათ სიგძეზე, გა...

ლიმონი გავწუროთ და წვენი შევინახოთ ...

ბადრიჯანი დავჭრათ მრგვალ-მრგვალ ნაჭ...