კატალოგი
ახალი (მწვანე ტყემლის საწებელი)
ბეჭდვა |
ახალი, მწვანე ტყემალი გადავარჩიოთ, ყუნწები მოვაცილოთ, გავრეცხოთ; დავასხათ იმდენი წყალი, რომ ფარავდეს, დავდგათ ცეცხლზე და მოვხარშოთ. როცა მოიხარშება, გადავწუროთ, წვენი შევინახოთ, ტყემალი გადავიტანოთ საწურზე, გავხეხოთ, იმ შემთხვევაში თუ ტყემალი სქელი გამოვიდა, დავამატოთ წვენი (სასურველ სისქემდე). ახალი მწვანილი - ქინძი, ცერეცო, კამა, ომბალო, ოხრახუში გავატაროთ ხორცსაკეპ მანქანაში. ნიორი, წიწაკა და მარილი დავნაყოთ სანაყში, ყველაფერი კარგად ავურიოთ. თუ ტყემალი ძალიან მაჟავე გამოვიდა, დავამატოთ 2 ჩაის კოვზი შაქრის ფხვნილი, ჩავასხათ სატყემლეში და სუფრაზე ისე მივიტანოთ.
პოპულარული რეცეპტი
ჭარხალი კანიანად გავრეცხოთ, შევწვათ...
4 სუფრის კოვზი გახეხილი შოკოლადი გა...
ქაშაყი გავასუფთავოთ, გამოვაცალოთ ში...
გასუფთავებული ვარია ქვაბში ჩავდოთ, ...
კომბოსტო, ხახვი, ქინძი, კამა, ოხრახ...
კომბოსტო გავრეცხოთ, 10 წუთით ჩავუშვ...