კატალოგი
ახალი (მწვანე ტყემლის საწებელი)

ბეჭდვა ![]() |
![]() |
ახალი, მწვანე ტყემალი გადავარჩიოთ, ყუნწები მოვაცილოთ, გავრეცხოთ; დავასხათ იმდენი წყალი, რომ ფარავდეს, დავდგათ ცეცხლზე და მოვხარშოთ. როცა მოიხარშება, გადავწუროთ, წვენი შევინახოთ, ტყემალი გადავიტანოთ საწურზე, გავხეხოთ, იმ შემთხვევაში თუ ტყემალი სქელი გამოვიდა, დავამატოთ წვენი (სასურველ სისქემდე). ახალი მწვანილი - ქინძი, ცერეცო, კამა, ომბალო, ოხრახუში გავატაროთ ხორცსაკეპ მანქანაში. ნიორი, წიწაკა და მარილი დავნაყოთ სანაყში, ყველაფერი კარგად ავურიოთ. თუ ტყემალი ძალიან მაჟავე გამოვიდა, დავამატოთ 2 ჩაის კოვზი შაქრის ფხვნილი, ჩავასხათ სატყემლეში და სუფრაზე ისე მივიტანოთ.
პოპულარული რეცეპტი

ომლეტისათვის მოვზილოთ ცომი ფქვილის,...

დავჭრათ ხორცი კუბიკებად (3x3 სმ), ჩ...

გასუფთავებული, გარეცხილი მთლიანი ინ...

გველთევზა გავასუფთავოთ, მოვაშოროთ კ...

ქაშაყი გავასუფთავოთ, თითოეული გავჭრ...

ხახვი წვრილად დავჭრათ, ჩავყაროთ ქვა...