კატალოგი
ფენოვანი ტორტი შესქელებული რძით
![](/uploads_script/products/wn17googmq84pe2.jpeg)
ბეჭდვა ![]() |
![]() |
2 კვერცხი კარგად ავთქვიფოთ 1 ჩაის ჭიქა შაქრის ფხვნილთან ერთად, შევურიოთ 2 სუფრის კოვზი თაფლი, 1 ჩაის ჭიქა გატარებული ნიგოზი, სოდა - გახსნილი ძმარში, დავაყაროთ 2 ჭიქა ფქვილი და მოვზილოთ ცომი.
ცომი გავყოთ სამ ნაწილად; ტორტის ყალიბში ჩავაფინოთ ცხიმწასმული ქაღალდი და ზედ გავაბრტყელოთ ცომის ერთი ნაწილი (ხელი ცივი წყლით უნდა დავისვენოთ); ასე გამოვაცხოთ სამი ფირფიტა.
კრემი მოვამზადოთ შემდეგნაირად: 1 ქილა შესქელებული რძე წინასწარ მოვხარშოთ (2-3 საათის განმავლობაში), როცა გაცივდება გადმოვიღოთ და შევათქვიფოთ 1 ჭიქა გატარებული ნიგოზი.
გამომცხვარ ფენებს წავუსვათ კრემი და ერთმანეთზე დავალაგოთ; კრემი ზემოდანაც წავუსვათ და მოვაყაროთ ევრილად დაჭრილი მოხალული ნიგოზი.
მასალა:
კვერცხი - 2 ცალი
შაქრის ფხვნილი - 1 ჩაის ჭიქა
თაფლი - 2 სუფრის კოვზი
ნიგოზი - 1,5 ჩაიშ ჭიქა
შესქელებული რძე - 1 კოლოფი
ფქვილი - 2 ჩაის ჭიქა
სოდა - 1 ჩაის კოვზი
ძმარი - 1 სუფრის კოვზი
პოპულარული რეცეპტი
![](uploads_script/products/4w6wz3nnbc9a9rn.jpeg)
ხაჭო და კარაქი გავატაროთ საცერში და...
![](uploads_script/products/dof8kod46zqiz6f.jpeg)
ცუკატები წვრილად დავჭრათ, ნუში დავნ...
![](uploads_script/products/mt6es3kqiypf2yd.jpeg)
კიტრი გავთალოთ, დავჭრათ საშუალო ზომ...
![](uploads_script/products/udua398adgmnz1z.jpeg)
კომში გავრეცხოთ, მოვაცილოთ კანი და ...
![](uploads_script/products/h88mrekx33fm251.jpg)
პატარა ზომის მწვანე პამიდვრები დავჭ...
![](uploads_script/products/jdncrlkmavrtjy5.jpg)
გასუფთავებული, გარეცხილი თევზი ნახე...