კატალოგი
ძროხის ან ცხვრის ხორცის ტოლმა ვაზის ფოთოლში გახვეული

ბეჭდვა ![]() |
![]() |
ძროხის ან ცხვრის ხორცი დავჭრათ ნაჭრებად, გავრეცხოთ და ხახვთან ერთად ორჯერ გავატაროთ ხორცსაკეპ მანქანაში, დავუმატოთ პილპილი, მარილი, კვერცხი, სხვადასხვა მწვანილი და კარგად ავზილოთ.
ვაზის ფოთოლი გავაეჩიოთ, დავასხათ მდუღარე წყალი, წამოვადუღოთ ერთი პირი, ამოვალაგოთ და გავაცივოთ. თითო კაკლისოდენა გამზადებული ხორცი ვაზის ფოთოლში სათითაოდ შევახვიოთ, ცავალაგოთ ქვაბში, დავასხათ წყალი და დავდგათ მოსახარშად. როცა მოიხარშება, ამოვალაგოთ, დავაწყოთ ლანგარზე, გადავასხათ გათქვეფილი მაწონი ან არაჟანი, მოვაყაროთ შაქრის ფხვნილთან ერთად დანაყილი ნარიჩინი და სუფრაზე ისე მივიტანოთ.
მასალა:
რბილი ხორცი - 1 კილოგრამი
ხახვი - 4-5 თავი
მაწონი ან არაჟანი - 500 გრამი
ვაზის ფოთოლი - საჭირო რაოდენობის
მარილი, პილპილი, მწვანილი - გემოვნებით
პოპულარული რეცეპტი

სადილი ისტორიულ ეპოქაში...

ყველა კომპონენტი ავურიოთ ერთმანეთში...

ღორის, ან ცხვრის ხორცის რბილი ნაჭერ...

ლანგუსტის ხორცი გავავლოთ თბილ წყალშ...

თხილი, ნუში, ქიშმიში და ვანილის კრე...

მწვანე ხახვი დავჭრათ 3 სმ სიგრძის ნ...