კატალოგი
მწვანე პამიდორი ნიგვზით
ბეჭდვა |
სიმწიფეში შესული, საღი მწვანე პამიდვრები გავრეცხოთ კარგად და დავჭრათ სიგანეზე, რგოლებად. ჩავყაროთ მდუღარე წყალში და გავთუთქოთ (2-5 წუთი ვადუღოთ). ამოვალაგოთ წყლიდან და კარგად გავწუროთ (საწურზე), ისე, რომ წყალი არ შეჰყვეს. დავალაგოთ ლამაზად ლანგარზე და ზევიდან გადავასხათ ნიგვზის საწებელი, რომელიც ასე მზადდება: წმინდად დავნაყოთ ნიგოზი, ნიორი, ყვითელი ყვავილი, სუნელი, ომბალო, მარილი. გავხსნათ ცოტა ძმარში, დავამატოთ წმინდად დაჭრილი ხახვი, ოხრახუში, ქინძი, კამა და კარგად ავურიოთ. თუ სქელია, დავამატოთ ადუღებული ცივი წყალი.
მასალა:
მწვანე პამიდორი - 1 კილოგრამი
ნიგოზი - 1,5 ჩაის ჭიქა
ნიორი - 2-3 კბილი
ხახვი - 2-3 თავი
მწვანილი - 4-4 ძირი
ძმარი, სუნელი, ზაფრანა, მარილი - გემოვნებით
პოპულარული რეცეპტი
ავიღოთ ნახევარი ჭიქა ჟოლოს წვენი, დ...
ხაჭო და კარაქი გავატაროთ საცერში და...
წვიმა, ლუდი და ცხვრის გულ-მკერდი...
თითოეული დიასახლისი თავისებურად აწყ...
მწვანე სალათის ფოთლები გავარჩიოთ, გ...
რაზე ოცნებობს ბეღურა......