კატალოგი
ხაში ცხვრის შიგნეულისა და ჩლიქებისაგან
| ბეჭდვა |
კარგად გასუფთავებული, თბილ წყალში გარეცხილი ცხვრის თავ-ფეხი და კუჭ-ნაწლავი მოვათავსოთ ქვაბში, დავასხათ წყალი და ვხარშოთ დაახლოებით 4-5 საათის განმავლობაში. შემდეგ ამოვიღოთ, გავაციოთ, დავჭრათ წვრილად და ისევ ჩავყაროთ თავის წვენში, შევაზავოთ მარილით და ძმრით. ცივ წყალში გახსნილი დანაყილი ნიორი სუფრაზე ცალკე მივიტანოთ.
მასალა:
ცხვრის თავ-ფეხი - 2 კილოგრამი
გასუფთავებული ნაწლავები - 600 გრამი
ნიორი - 7-8 კბილი
ძმარი - 0,5 ჩაის ჭიქა
მარილი - გემოვნებით
პოპულარული რეცეპტი

3 ლიტრ ყურძნის ტკბილში ჩავყაროთ 400...

მთელ-მთელი ლეღვი ალაგ-ალაგ ჩავჩხვლი...

მსხვილმარცვლა ყურძნის მტევნები დავმ...

3-4 ცალი მოზრდილი კარტოფილი გავფცქვ...

ხორცი მოვათავსოთ დიდი ზომის ქვაბში....

კომში გავრეცხოთ, მოვაცილოთ კანი და ...


