კატალოგი
მარილენკნიოდელი - გარგრის ”კლიოცკები”
კარტოფილი მოვხარშოთ, გავხეხოთ, დავამატოთ ფქვილი, კვერცხი, ცხიმი, მოვზილოთ ცომი. ხის დაფას კარგად მოოვაყაროთ ფქვილი და ზედ გავაბრტყელოთ 3 მმ სისქის ცომი. გაბრტყელებული ცომი დავყოთ კვადრატის ფორმის ნაჭრებად ისე, რომ თითოზე მთლიანი გარგარი დაეტიოს. კურკის მაგივრად თითოეულ გარგარში უნდა მოვათავსოთ შაქრის ნატეხი. შემდეგ გავაკეთოთ კლიოცკი და ვხარშოთ მარილიან წყალში თავდახურულ ქვაბში მანამდე, სანამ ისინი არ ამოტივტივდება. შემდეგ დავდგათ დასაწურად. დაწურვის შემდეგ "კლიოცკები" ამოვავლოთ დაფხვნილი ორცხობილის სქელ ფენაში, მოვაყაროთ შაქარი და შევწვათ დიდი რაოდენობით ცხიმში. შემდეგ კვლავ მოვაყაროთ შაქარი და სუფრაზე ცხელი მივიტანოთ. მასალა: ცომისათვის 1 კილოგრამი კარტოფილი 1 ცალი კვერცხი კაკლის ზომის კარაქი ან ღორის ქონი 200-250 გრამი ფქვილი შიგთავსისათვის გარგარი შაქრის კუბიკები საფანელი კარაქი ან მარგარინი