კატალოგი
ცომში გამომცხვარი ქაშაყი

ბეჭდვა ![]() |
![]() |
ქაშაყი გავასუფთავოთ, გამოვაცალოთ შიგნეულობა და გავაშროთ. მსუბუქად მოვაყაროთ მარილი და გავჭრათ სიგრძეზე. ფქვილის, წყლის ან რძისაგან, კვერცხისაგან (ყველაფერს უნდა მოვაყაროთ მარილი), მოვზილოთ თხევადი ცომი. ქაშაყის ნახევრები ამოვავლოთ ცომში და მაშინვე გამოვაცხოთ დიდი რაოდენობით ცხიმში (თევზი ცხიმში უნდა ცურავდეს). ვწვათ მანამდე, სანამ ქაშაყის ზედაპირი მოოქროსფრო არ გახდება.
მასალა:
1 კილოგრამი წვრილი საღი ქაშაყი
3-4 სუფრის კოვზი ფქვილი
1 ცალი კვერცხი
ცოტა წყალი ან რძე
მარილი
შესაწვავად საჭირო ცხიმი
პოპულარული რეცეპტი

600 გრამ შაქარს დავუმატოთ 5 ცალი ლი...

ხახვი დავჭრათ ძალიან წვრილად. მსუქა...

ჯერ კიდევ დაუმწიფებელ ნესვს მოვაცალ...

ყველი და გაფცქვნილი და გულგამოცლილი...

ხორცი დავჭრათ კუბიკებად და მოვშუშოთ...

ნელ ცეცხლზე გავადნოთ კარაქი და შაქა...