კატალოგი
”კლიოცკი” ქოთანში
ბეჭდვა |
მოვზილოთ სქელი ცომი ფქვილის, კვერცხის, მარილისა და წყლისაგან. შემდეგ გავაბრტყელოთ და 10 წუთით დავტოვოთ გამოსაშრობად. დავყოთ მომზადებული ცომი ნაწილებად და ჩავაგდოთ მოსახარშად მარილიან წყალში. დავამატოთ ცოტა ცხიმი. როგორც კი "კლიოცკები" ზედაპირზე ამოტივტივდება, ამოვიღოთ წყლიდან, ვაცალოთ დაწურვა და ცხელი კერძი სუფრაზე ქოთნით მივიტანოთ. ზემოდან მოვაყაროთ ხაჭო და მოვასხათ სქელი არაჟანი. ასევე შეიძლება მოხარშული "კლიოცკების" შებრაწვა.
მასალა:
500 გრამი ფქვილი
1-2 ცალი კვერცხი
125 გრამი სალა
250 გრამი ხაჭო
250 გრამი არაჟანი
მარილი
1 სუფრის კოვზი ცხიმი
პოპულარული რეცეპტი
ქათამი გამოვშიგნოთ და წავუსვათ მარი...
მსუქანი ღორის ხორცი (უმჯობესია ზურგ...
ჭიქაში ჩავასხათ წყალი, თანდათან ჩავ...
ახალი, ან დაკონსერვებული ატმის ნაჭრ...
გავთალოთ კარტოფილი და ხახვი და მოვხ...
პურის ნაჭრები შევბრაწოთ ორივე მხრიდ...