კატალოგი
ალუბლის მურაბა (მეორენაირად)
ბეჭდვა |
ალუბალი გადავარჩიოთ და კარგად გავრეცხოთ ბევრ წყალში, მურაბის ტაშტში ფენებად ჩავაწყოთ ალუბალი, შაქრის ფხვნილი და ა. შ. გავაჩეროთ რამოდენიმე საათი; დავდგათ ცეცხლზე და მოვხარშოთ. ასეთი მურაბა იხარშება უწყლოდ. როცა მზად იქნება (სიროფი გასქელდება), გადმოვდგათ ცეცხლიდან, ჩავასხათ ქილებში, მოვუკრათ თავი და შევინახოთ გრილ ადგილას.
მასალა:
ალუბალი - 1 კილოგრამი
შაქრის ფხვნილი - 1 კილოგრამი
პოპულარული რეცეპტი
კაკაო ჩაისა და ყავისაგან იმით განსხ...
თეთრი, საღი ნიგოზის ლებანი გავჭრათ ...
წყლითა და შაქრით მოვადუღოთ სიროფი. ...
ყვავილები და ”კლიოცკი”...
ბადრიჯანი დავჭრათ მოგრძო თხელ ნაჭრე...
თევზის ფილეს მოვაშოროთ ფხები, ხორცი...