კატალოგი
შემწვარი ბადრიჯანი ნიგვზის წვენით
| ბეჭდვა |
ბადრიჯანი დავჭრათ მოგრძო თხელ ნაჭრებად, მოვაყაროთ მარილი და ცოტა ხნის შემდეგ გავწუროთ. დავაწყოთ ზეთმოსხმულ ცხელ ტაფაზე და შევწვათ.
მოვამზადოთ ნიგვზიანი წვენი: წმინდად დავნაყოთ ნიგოზი, ნიორი, ყვითელი ყვავილი, სუნელი, გამოვწუროთ ზეთი; წვრილად დავჭრათ ხახვი, რეჰანი, ქონდარი, ოხრახუში, ქინძი, ნიახური, ომბალო, კამა. ყველაფერი ეს გავხსნათ ძმარში, რომელშიც არეული იქნება 5-6 სუფრის კოვზი ადუღებული, ცივი წყალი. ამ წვენში ჩავაწყოთ შემწვარი ბადრიჯანი. ასეთი წესით გაკეთებული ბადრიჯნის სუფრაზე მიტანა უკეთესია მომზადებიდან 3-4 საათის შემდეგ.
მასალა:
ბადრიჯანი - 1 კილოგრამი
ზეთი - 3-4 სუფრის კოვზი
ნიგოზი - 1,5-2 ჩაის ჭიქა
ხახვი - 1-2 თავი
მწვანილი - 3-3 ძირი
ძმარი - 3-4 სუფრის კოვზი
მარილი, ნიორი, წიწაკა - გემოვნებით
პოპულარული რეცეპტი

გარეცხილი, გამშრალებული, გულგამოცლი...

შევარჩიოთ საშუალო ზომის ბადრიჯანი დ...

ეს კერძი მზადდება ისევე, როგორც თევ...

მუხუდო გავარჩიოთ, გავრეცხოთ და დავა...

წიწაკის ღერებს გავაცალოთ თესლი, გავ...

წიწაკა გავრეცხოთ და გავასუფთავოთ თე...


