კატალოგი
ალუჩის ან ტყემლის მურაბა
ბეჭდვა |
წყლითა და შაქრით მოვადუღოთ სიროფი. ტყემალი გადავარჩიოთ, გავრეცხოთ, ხის ჩხირით დავჩხვლიტოთ და ჩავყაროთ სიროფში; ასე გავაჩეროთ მეორე დღემდე ფაიფურის ჭურჭელში. მეორე დღეს სიროფი გადავწუროთ, დავდგათ ცეცხლზე და ვადუღოთ ნახევარი საათი; შემდეგ ისევ ჩავყაროთ ტყემალი, კიდევ გავაჩეროთ, მესამე დღეს დავდგათ ცეცხლზე და მოვხარშოთ ჩვეულებრივი წესით.
მასალა:
ტყემალი ან ალუჩა - 1 კილოგრამი
შაქარი - 1,5 კილოგრამი
წყალი - 1,5 ჩაის ჭიქა
პოპულარული რეცეპტი
ერბოში მოვხრაკოთ ალყა-ალყა დაჭრილი ...
10 კვერცხის ცილა გავთქვიფოთ გათეთრე...
კაკაო ჩაისა და ყავისაგან იმით განსხ...
დროჟი გავხსნათ თბილ რძეში მცირე რაო...
ახალი მწვანე ლობიო დავარჩიოთ, დავამ...
ცომისათვის საჭირო კომპონენტები სწრა...