კატალოგი
ალუჩის ან ტყემლის მურაბა

ბეჭდვა ![]() |
![]() |
წყლითა და შაქრით მოვადუღოთ სიროფი. ტყემალი გადავარჩიოთ, გავრეცხოთ, ხის ჩხირით დავჩხვლიტოთ და ჩავყაროთ სიროფში; ასე გავაჩეროთ მეორე დღემდე ფაიფურის ჭურჭელში. მეორე დღეს სიროფი გადავწუროთ, დავდგათ ცეცხლზე და ვადუღოთ ნახევარი საათი; შემდეგ ისევ ჩავყაროთ ტყემალი, კიდევ გავაჩეროთ, მესამე დღეს დავდგათ ცეცხლზე და მოვხარშოთ ჩვეულებრივი წესით.
მასალა:
ტყემალი ან ალუჩა - 1 კილოგრამი
შაქარი - 1,5 კილოგრამი
წყალი - 1,5 ჩაის ჭიქა
პოპულარული რეცეპტი

უთესლო, ქორფა ბადრიჯანი ყუნწიანად შ...

სუკი თანაბარი ოდენობის ნაჭრებად დავ...

ხორცს დავასხათ 1 ლიტრი ცხელი წყალი,...

150 გრამი კარაქი ავურიოთ 50 გრამი შ...

ხახვი წვრილად დავჭრათ, ჩავყაროთ ქვა...

მსუქანი ცხვრის ხორცი ხახვთან და ცხვ...