კატალოგი
ალუჩის ან ტყემლის მურაბა
ბეჭდვა |
წყლითა და შაქრით მოვადუღოთ სიროფი. ტყემალი გადავარჩიოთ, გავრეცხოთ, ხის ჩხირით დავჩხვლიტოთ და ჩავყაროთ სიროფში; ასე გავაჩეროთ მეორე დღემდე ფაიფურის ჭურჭელში. მეორე დღეს სიროფი გადავწუროთ, დავდგათ ცეცხლზე და ვადუღოთ ნახევარი საათი; შემდეგ ისევ ჩავყაროთ ტყემალი, კიდევ გავაჩეროთ, მესამე დღეს დავდგათ ცეცხლზე და მოვხარშოთ ჩვეულებრივი წესით.
მასალა:
ტყემალი ან ალუჩა - 1 კილოგრამი
შაქარი - 1,5 კილოგრამი
წყალი - 1,5 ჩაის ჭიქა
პოპულარული რეცეპტი
ფქვილი გავცრათ. დროჯი გავხსნათ ნახე...
ხაჭო და კარაქი გავატაროთ საცერში და...
გასუფთავებული, გარეცხილი ინდაური ან...
მსუქანი ხორცი დავჭრათ საშუალო ზომის...
კვერცხის გულები და შაქარი კარგად ავ...
ბრინჯი კარგად გავრეცხოთ რამდენიმეჯე...