კატალოგი
ალუჩის ან ტყემლის მურაბა
![](/uploads_script/products/xeliodi0rdp30xm.jpeg)
ბეჭდვა ![]() |
![]() |
წყლითა და შაქრით მოვადუღოთ სიროფი. ტყემალი გადავარჩიოთ, გავრეცხოთ, ხის ჩხირით დავჩხვლიტოთ და ჩავყაროთ სიროფში; ასე გავაჩეროთ მეორე დღემდე ფაიფურის ჭურჭელში. მეორე დღეს სიროფი გადავწუროთ, დავდგათ ცეცხლზე და ვადუღოთ ნახევარი საათი; შემდეგ ისევ ჩავყაროთ ტყემალი, კიდევ გავაჩეროთ, მესამე დღეს დავდგათ ცეცხლზე და მოვხარშოთ ჩვეულებრივი წესით.
მასალა:
ტყემალი ან ალუჩა - 1 კილოგრამი
შაქარი - 1,5 კილოგრამი
წყალი - 1,5 ჩაის ჭიქა
პოპულარული რეცეპტი
![](uploads_script/products/c2lu4bhktgifpms.jpeg)
ნახევარი პორცია კარაქი, კვერცხის გუ...
![](uploads_script/products/2bfod7ij5kz5lww.jpeg)
მოვზილოთ სქელი ცომი, გადავაფაროთ სვ...
![](uploads_script/products/fu7owzsmrw4tox4.jpeg)
ნელ ცეცხლზე გავადნოთ კარაქი და შაქა...
![](uploads_script/products/72swswgvbgct1wm.jpeg)
ჭერამი გავრეცხოთ, დავჩხვლიტოთ წვრილ...
![](uploads_script/products/weg45dgkhpjm9j6.jpeg)
ვარდკაჭაჭა გავასუფთავოთ, გავრეცხოთ,...
![](uploads_script/products/bvzjn8scjlrskws.jpeg)
კურდღელი გავატყავოთ, გამოვაცალოთ ში...