კატალოგი
ფასული - თეთრი ლობიოსაგან მომზადებული სალათი

ბეჭდვა ![]() |
![]() |
ლობიო მთელი ღამით დავდგათ წყალში, შემდეგ ვშუშოთ დარბილებამდე მცირე რაოდენობის წყალსა და ცხიმში (მარცვლები არ უნდა ჩაიხარშოს). ჯერ კიდევ თბილ ლობიოს დავამატოთ კარაქი, ტომატ-პასტა, ღვინის ძმარი, გატარებული ნიორი და გახეხილი ხახვი. დავამატოთ წვრილად დაჭრილი ბულგარული წიწაკა, მოვაყაროთ მარილი, პილპილი და ყველაფერი კარგად ავურიოთ. შეიძლება არაჟნის დამატებაც. სალათი სუფრაზე ცივი უნდა მივიტანოთ.
მასალა:
300 გრამი თეთრი ლობიო
1 სუფრის კოვზი კარაქი ან მარგარინი
2-3 სუფრის კოვზი მცენარეული ზეთი
1 თავი საშუალო ზომის ხახვი
ღვინის ძმარი
ტომატ-პასტა
ნიორის კბილი
2 სუფრის კოვზი დაჭრილი მწვანილი
1 ცალი ბულგარული წიწაკა
2 სუფრის კოვზი არაჟანი
პილპილი, მარილი
პოპულარული რეცეპტი

გაწმენდილი, გარეცხილი წიწილის კუჭ-ღ...

ქაშაყი გავასუფთავოთ, ფრთხილად გამოვ...

გასუფთავებული, ახალი მწვანე ლობიო, ...

ქათამი ან იხვი კარგად გავასუფთავოთ,...

2 კვერცხისა და 2,5 ჭიქა შაქრის ფხვნ...

პამიდორი მოვათავსოთ ცხელ ღუმელში, რ...