კატალოგი
ხურტკმელი-კინკრიჟას მურაბა
ბეჭდვა |
მწვანე ხურტკმელი გადავარჩიოთ, მოვაცილოთ თესლი, მოვათავსოთ შესაფერ ჭურჭელში, დავნამოთ სპირტით და შევინახოთ ცივ ალაგას 5-6 საათი. მურაბის ტაშტში ჩავყაროთ შაქარი, დავასხათ წყალი, მოვხარშოთ სიროფი, ჩავყაროთ შიგ მომზადებული კენკრა და ვხარშოთ, სანამ მზად არ იქნება. როცა მურაბა მოიხარშება, ცეცხლიდან გადმოდგმის დროს ჩავაყროთ ვანილი.
მასალა:
ხურტკმელი (კინკრიჟა) - 1 კილოგრამი
შაქარი - 1,5 კილოგრამი
წყალი - ¾ ჩაის ჭიქა
პოპულარული რეცეპტი
თევზი გამოვშიგნოთ, გავრეცხოთ და გავ...
ჯერ კიდევ დაუმწიფებელ ნესვს მოვაცალ...
გასუფთავებული ბატი ან იხვი დავჭრათ ...
2 კვერციხის, ცოტა მარილის და 2 სუფრ...
სატაცური დავარჩიოთ, მოვამტვრიოთ ხმე...
ხორცი დავჭრათ მსხვილ კუბიკებად, მოვ...