კატალოგი
საზამთროს მურაბა (მეორენაირად)
ბეჭდვა |
საზამთროს კანი მოვამზადოთ ჩვეულებრივად, როგორც ზემოთ არის აღწერილი.
საჭმელი სოდა გავხსნათ ჭიქანახევარ ცხელ წყალში; ქვაბში ჩავასხათ 5 ჭიქა ცივი წყალი, დავასხათ სოდიანი წყალი და ჩავყაროთ შიგ გამზადებული საზამთრო; დავახუროთ ქვაბს სახურავი და ასე გავაჩეროთ 4 საათი. ამის შემდეგ საზამთრო დიდხანს ვრეცხოთ ჩამდინარე წყალში.
მურაბის ტაშტში ჩავასხათ 3 ჭიქა ადუღებული წყალი, ჩავყაროთ 600 გრამი შაქრის ფხვნილი და მოვადუღოთ სიროფი. ჩავყაროთ გამზადებული საზამთრო, დავდგათ ცეცხლზე და ვადუღოთ 15-20 წუთი. გადმოვდგათ ცეცხლიდან და გავაჩეროთ მეორე დღემდე. მეორე დღეს დავდგათ ისევ ცეცხლზე, დავაყაროთ დარჩენილი - 600 გრამი შაქრის ფხვნილი, დავდგათ ცეცხლზე, ვხარშოთ, სანამ მზად არ იქნება. ცეცხლიდან გადმოდგმის დროს ჩავყაროთ ვანილი.
მასალა:
საზამთროს ქერქი (დაჭრილი, გამზადებული) - 1 კილოგრამი
შაქრის ფხვნილი - 1,5 კილოგრამი
წყალი - 3 ჩაის ჭიქა
საჭმლის სოდა - 1,5 ჩაის კოვზი
ვანილი - გემოვნებით
პოპულარული რეცეპტი
გასუფთავებული, გარეცხილი ქათამი ქვა...
სოკო დავჭრათ წვრილ ნაჭრებად, ვშუშოთ...
მუხუდო ვხარშოთ ქათმის ბულიონში დარბ...
ლობიო დავალბოთ მთელი ღამით, მეორე დ...
ყველა კომპონენტი ავურიოთ ერთმანეთში...
ცხვრის ან ბატკნის მსუქანი ხორცი დავ...