კატალოგი
საზამთროს მურაბა (მეორენაირად)
![](/uploads_script/products/efh080cdwbk6gii.jpeg)
ბეჭდვა ![]() |
![]() |
საზამთროს კანი მოვამზადოთ ჩვეულებრივად, როგორც ზემოთ არის აღწერილი.
საჭმელი სოდა გავხსნათ ჭიქანახევარ ცხელ წყალში; ქვაბში ჩავასხათ 5 ჭიქა ცივი წყალი, დავასხათ სოდიანი წყალი და ჩავყაროთ შიგ გამზადებული საზამთრო; დავახუროთ ქვაბს სახურავი და ასე გავაჩეროთ 4 საათი. ამის შემდეგ საზამთრო დიდხანს ვრეცხოთ ჩამდინარე წყალში.
მურაბის ტაშტში ჩავასხათ 3 ჭიქა ადუღებული წყალი, ჩავყაროთ 600 გრამი შაქრის ფხვნილი და მოვადუღოთ სიროფი. ჩავყაროთ გამზადებული საზამთრო, დავდგათ ცეცხლზე და ვადუღოთ 15-20 წუთი. გადმოვდგათ ცეცხლიდან და გავაჩეროთ მეორე დღემდე. მეორე დღეს დავდგათ ისევ ცეცხლზე, დავაყაროთ დარჩენილი - 600 გრამი შაქრის ფხვნილი, დავდგათ ცეცხლზე, ვხარშოთ, სანამ მზად არ იქნება. ცეცხლიდან გადმოდგმის დროს ჩავყაროთ ვანილი.
მასალა:
საზამთროს ქერქი (დაჭრილი, გამზადებული) - 1 კილოგრამი
შაქრის ფხვნილი - 1,5 კილოგრამი
წყალი - 3 ჩაის ჭიქა
საჭმლის სოდა - 1,5 ჩაის კოვზი
ვანილი - გემოვნებით
პოპულარული რეცეპტი
![](uploads_script/products/1445mpvrowvim1i.jpeg)
ისპანახი გავასუფთავოთ, გავრეცხოთ, ვ...
![](uploads_script/products/7wkbqayczn32fmd.jpeg)
ბრინჯი მოვხარშოთ რძეში, დავამატოთ მ...
![](uploads_script/products/yqpky51lciscjri.jpg)
გასუფთავებული, გარეცხილი თართი ან ზ...
![](uploads_script/products/7oci0buu3n3lo25.jpg)
ნედლი თევზი გავასუფთავოთ, გავრეცხოთ...
![](uploads_script/products/kdz3u9tiirwtcc5.jpeg)
ყავა მოვხარშოთ ჩვეულებრივად, ჩავასხ...
![](uploads_script/products/r5kfrkjljuchgak.jpeg)
თევზი გავასუფთავოთ, გავრეცხოთ და გა...