კატალოგი
საზამთროს მურაბა (მეორენაირად)
ბეჭდვა |
საზამთროს კანი მოვამზადოთ ჩვეულებრივად, როგორც ზემოთ არის აღწერილი.
საჭმელი სოდა გავხსნათ ჭიქანახევარ ცხელ წყალში; ქვაბში ჩავასხათ 5 ჭიქა ცივი წყალი, დავასხათ სოდიანი წყალი და ჩავყაროთ შიგ გამზადებული საზამთრო; დავახუროთ ქვაბს სახურავი და ასე გავაჩეროთ 4 საათი. ამის შემდეგ საზამთრო დიდხანს ვრეცხოთ ჩამდინარე წყალში.
მურაბის ტაშტში ჩავასხათ 3 ჭიქა ადუღებული წყალი, ჩავყაროთ 600 გრამი შაქრის ფხვნილი და მოვადუღოთ სიროფი. ჩავყაროთ გამზადებული საზამთრო, დავდგათ ცეცხლზე და ვადუღოთ 15-20 წუთი. გადმოვდგათ ცეცხლიდან და გავაჩეროთ მეორე დღემდე. მეორე დღეს დავდგათ ისევ ცეცხლზე, დავაყაროთ დარჩენილი - 600 გრამი შაქრის ფხვნილი, დავდგათ ცეცხლზე, ვხარშოთ, სანამ მზად არ იქნება. ცეცხლიდან გადმოდგმის დროს ჩავყაროთ ვანილი.
მასალა:
საზამთროს ქერქი (დაჭრილი, გამზადებული) - 1 კილოგრამი
შაქრის ფხვნილი - 1,5 კილოგრამი
წყალი - 3 ჩაის ჭიქა
საჭმლის სოდა - 1,5 ჩაის კოვზი
ვანილი - გემოვნებით
პოპულარული რეცეპტი
საშუალო სიდიდის მსუქანი ქათამი ნაჭრ...
ცომი სწრაფად მოვზილოთ და დავდგათ ½ ...
2 კვერცხის გული გავთქვიფოთ მიქსერით...
4 სუფრის კოვზი გახეხილი შოკოლადი გა...
გავასუფთავოთ ხახვი, დავჭრათ საკმაოდ...
კარგად გარეცხილი ცხვრის ან ბატკნის ...