კატალოგი
ნამცხვარი ქლიავით
![](/uploads_script/products/acza6hl3kj34w4d.jpeg)
ბეჭდვა ![]() |
![]() |
ერთი ჩაის ჭიქა ერბო ან კარაქი 10-15 წუთი ვთქვიფოთ ერთ ჩაის ჭიქა შაქრის ფხვნილთან ერთად. სათითაოდ ჩავახალოთ ოთხი კვერცხი. თან გავაგრძელოთ თქვეფა; დავამატოთ სოდა გახსნილი ძმარში, ორი ჩაის ჭიქა ფქვილი და მოვზილოთ ცომი. მრგვალ ფორმას (28-30 სმ. დიამეტრი) წავუსვათ ცხიმი, მოვაყაროთ ფქვილი, დავდოთ ცომი და გავაბრტყელოთ.
დავჭრათ პატარა ნაჭრებად ქლიავი, ფქვილში კარგად ამოვავლოთ, დავაყაროთ დარიჩინი და ზემოდან დავალაგოთ ცომზე. შევდგათ საშუალო სიმხურვალის ღუმელში; როცა გამოცხვება, ზემოდან მოვაყაროთ შაქრის პუდრა.
მასალა:
ერბო ან კარაქი - 200 გრამი
კვერცხი - 4 ცალი
შაქრის ფხვნილი - 1 ჩაის ჭიქა
ფქვილი - 2 ჩაის ჭიქა
სოდა - 1 ჩაის კოვზი
ძმარი - 1 სუფრის კოვზი
ქლიავი - 1 კილოგრამი
დარიჩინი, შაქრის პუდრა - გემოვნებით
პოპულარული რეცეპტი
![](uploads_script/products/pnodzr3p4m0jods.jpeg)
მთელი ხორცი დავჭრათ წვრილ ნაჭრებად ...
![](uploads_script/products/8o0cyz3iurvbopj.jpeg)
მოხარშულ ვირთევზას მოვაშოროთ კანი, ...
![](uploads_script/products/fqmvkd3et42ybtx.jpeg)
ნუშს გადავასხათ მდუღარე წყალი, გავა...
![](uploads_script/products/dqlcu1ksl2fabwm.jpg)
ლობიო მოვხარშოთ ჩვეულებრივი წესით, ...
![](uploads_script/products/fi6gv798irzq4sk.jpeg)
მიწისთხილი დავნაყოთ, პამიდორი გავას...
![](uploads_script/products/8hzo1do986pr3x4.jpeg)
თევზი გავასუფთავოთ, გამოვაცალოთ შიგ...